
La caminada va circular a través d’una plana rica en terrenys agrícoles de vinyes, oliveres i sembrats, i va creuar la riera de Marmellar, bosquines i turons. Una bona mostra d’allò que configura el nostre paisatge del Penedès. Durant la caminada es van realitzar 3 aturades per tal d’informar i explicar als assistents algunes qüestions al voltant del paisatge o de l’ecologia de la zona.
La primera d’aquestes aturades va tenir l’objectiu d’explicar la funció de corredor biològic que realitza la riera de Marmellar en aquesta zona (nexe d'unió entre la serralada Prelitoral i la serralada del Litoral) i l’afectació negativa que tindria per aquest corredor la instal·lació del CIM. La segona aturada es va realitzar sobre la zona agrícola afectada per aquest projecte, on es van explicar les característiques d’aquest projecte.

El Penedès com a Marca de Vins i Caves de qualitat i referent d'un creixent turisme Gastronòmic i Enològic, que va associat a un determinat paisatge es veurà greument perjudicat en el conjunt de les seves comarques si s'associa a la logística, al ciment i a la pol·lució que comportaran aquests dos projectes.
Les entitats participants a la caminada recorden que el projecte del CIM no ha estat consensuat amb el territori i que tant els dos Consells Comarcals del Penedès com 14 ajuntaments (entre ells els del Vendrell, Vilafranca i Vilanova) han expressat el seu rebuig a aquesta instal·lació. Així mateix s’han recollit més de 5.000 signatures i s’han presentat més de 1.200 al·legacions contra el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona.
Per tot això demanem la retirada total i definitiva dels projectes obsolets del Logis Penedès (CIM) i de l‘autovia A-7.
- més fotos:
- més info:
- altres medis: